Royal Opera house kausi 22/23 

Royal Opera Housen oopperat saapuvat Korjaamo Kinoon! Alla näet esittelyt syksyn oopperoista sekä joulun perinteisestä baletista. Lipunmyynti alkaa 1.10. klo 13.00. Kaikki esitykset sisältävät yhden väliajan, ja kaikissa oopperoissa on englanninkielinen tekstitys.

Väliaikatarjoilut voi ennakkotilata Kinon kassalta. Menu ilmoitetaan myöhemmin! 

Madama Butterfly

MADAMA BUTTERFLY
torstaina 27.10. klo 13.00

“Rakkaus ei pysty tappamaan, se tuo elämää.”

Nämä sanat Yhdysvaltojen laivaston upseeri Pinkerton sanoi nuorelle geishalle Cio-Cio-sanille Nagasakin kirkaan tähtitaivaan alla. Mutta kuten he molemmat huomasivat, varomattomasti puhutuilla sanoilla ja lupauksilla voi olla lähtemättömät seuraukset.

Giacomo Puccinin kiehtova ja sydäntä särkevä ooppera sisältää muun muassa Butterflyn aarian ”Un bel di, vedremo” (One fine day) ja ”Humming Chorus”. Moshe Leiserin ja Patrice Caurierinhieno tuotanto onsaanut inspiraatiota eurooppalaisten kuvista 1800–luvun Japanista.

Kesto: 3 t 10 min (sis. 1 väliaika)
Laulukieli: italia, tekstitys: englanti

Aida

AIDA
Torstaina 10.11. klo 13.00

Yhteistuotanto Chicagon lyyrisen oopperan kanssa. Prinsessa Aida on kidnapattu ja on pelinappula Egyptin ja Etiopian välisessä sodassa. Samaan aikaan intohimoinen sotilas Radames taistelee tunteistaan Aidaa kohtaan. Lähestyessään toisiaan on molempien tehtävä suuria valintoja isänmaansa ja rakkautensa välillä.

Tässä uudessa tuotannossa ohjaaja Robert Carsen sijoittaa Verdin laajan poliittisen draaman nykymaailmaan ja kehystää sen valtataistelut ja myrkylliset kateudet modernin totalitaarisen valtion koneistoon. 

Kesto: 3 t 25 min (sis. 1 väliaika)
Laulukieli: italia, tekstitys: englanti

La Boheme

la bohème
Torstaina 24.11. klo 13.00

Pariisi, 1900. Rahaton kirjailija Rodolfo uskoo, että taide on kaikki mitä hän tarvitsee –kunnes hän tapaa yläkerrassa asuvan yksinäisen ompelijan Mimìn. Siitä alkaa ajaton rakkaustarina, joka kukoistaa, haalistuu ja syttyy uudelleen vuodenaikojen myötä. Mutta kun parin ystävät Marcello ja Musetta riitelevät ja sopivat riitansa intohimoisesti, uhkaa Rodolfoa ja Mimìä rakkautta suurempi voima.

Richard Jonesin tuotanto herättää eloon Pariisin vuosisadan lopun kontrastit boheemeista asunnoista kimalteleviin saleihin.

Kesto: 3 t  (sis. 1 väliaika)
Laulukieli: italia, tekstitys: englanti
Pähkinänsärkijä

pähkinänsärkijä
torstaina 22.12. klo 13.00

Jokaiseen jouluun kuuluva klassikkoelämys!

Liity Claran valoittaviin jouluaaton juhliin, joista tulee taianomainen seikkailu vaikka kaikki muut nukkuvat. Ihaile Tšaikovskin musiikin loistoa, kun Clara ja hänen lumottu Pähkinänsärkijänsä taistelevat Hiirikuningasta vastaan, ja vierailevat Sokeriluumukeijun ja hänen prinssinsä luona kimaltelevassa Makeisten valtakunnassa.

Peter Wrightin rakastettu tuotanto Julia Trevelyan Omanin upean lavastuksen kanssa pysyy uskollisena tämän balettiklassikon hengelle yhdistämällä sadun jännityksen upeaan klassiseen tanssiin.

Kesto: 2 t 45 min (sis. 1 väliaika)