Kevätkausi 2023

The Royal Opera Housen säkenöivät oopperat ja baletit jatkavat ensi keväänä Kinossa!

Luvassa on jälleen neljä upeaa näytöstä, ja oopperoiden ohjelmistopaikka siirtyy lauantaille. Kevään näytökset ovat myynnissä nyt Kinon verkkosivuilla ja kassalla.

Kaikki esitykset sisältävät vähintään yhden väliajan ja kaikissa oopperoissa on englanninkielinen tekstitys. Oopperoiden laulukieli on italia.

Hinnat: normaalilippu 25 € / eläkeläinen, opiskelija 22 €
Huom! Sarja- tai lahjalipuilla ei voi ostaa oopperalippuja. 

Sevillan parturi

sevillan parturi
lauantaina 18.3.2023 klo 13.00

Kun Rosina rakastuu salaperäiseen nuoreen kosijaan, Lindoroon, hänen on käytettävä oveluuttaan – ja paikallisen parturinsa apua – huijatakseen laskelmoivaa holhoojansa tohtori Bartoloa.

Luvassa on sydämiä sulattavia serenaadeja, naurettavia naamioita ja satumaisia ratkaisuja. Gioachino Rossinin koominen ooppera on valloittavan viihdyttävä tapaus, parturien kuuluisasta "Largo al factotum" aariasta aina Rosinan raivokkaaseen aariaan Una voce poco fa. Kapellimestari Rafael Payare debytoi Royal Opera Housessa johtamalla erinomaisia kansainvälisiä näyttelijöitä, joihin kuuluvat Andrzej Filończyk, Aigul Akhmetshina, Lawrence Brownlee ja Bryn Terfel.

Kesto: 3 t 45 min (sis. 1 väliaika)
Laulukieli: italia, tekstitys: englanti
Hinta: 25 € / 22 €

Turandot

turandot
Lauantaina 29.4.2023 klo 13.00

Prinsessa Turandotin hovissa kosijat, jotka arvaavat prinsessan arvoitusten vastaukset väärin, tapetaan julmasti. Kun salaperäinen Prinssi vastaakin oikein yhteen arvoitukseen, hänellä on valta käsissään - ja myös suuri salaisuus. Kun ihmishengestä on kyse, voiko rakkaus pelastaa? 

Puccinin viimeiseksi jäänyt ooppera on loistavaa värien, tanssin ja draaman juhlaa. Oopperan kuuluisin aaria, "Nessun dorma", on Turandotin tähtihetki.

Kesto: 3 t 20 min (sis. 1 väliaika)
Laulukieli: italia, tekstitys: englanti
Hinta: 25 € / 22 €

Figaron häät

figaron häät
lauantaina 13.5.2023 klo 13.00

Palvelijoilla Figarolla ja Susannalla on jännittävä hääpäivä edessään ja lisäksi erikoinen ongelma: heidän työnantajallaan, kreivi Almavivalla, on omia kunniattomia aikeita tulevaa morsianta kohtaan.

Mozartin koomisen oopperan tarina yllättää ja ilahduttaa monipuolisissa käänteissä. Tule kuuntelemaan musiikkia ja samalla nauttimaan upeasta puvustuksesta yhden hullunkurisen päivän aikana Almavivan valtakunnassa. Kuninkaallisen oopperan musiikkijohtaja Antonio Pappano johtaa todella kansainvälistä näyttelijäkaartia David McVicarin ajattomassa tuotannossa.

Kesto: 4 t  (sis. 1 väliaika)
Laulukieli: italia, tekstitys: englanti
Hinta: 25 € / 22 €

Prinsessa Ruusunen

prinsessa ruusunen
lauantaina 17.6.2023 klo 13.00

Prinsessa Ruususella on erityinen paikka kuninkaallisen baletin sydämessä ja historiassa. Se oli yhtiön ensimmäinen esitys, kun Royal Opera House avattiin uudelleen Covent Gardenissa vuonna 1946 toisen maailmansodan jälkeen. Vuonna 2006 tämä alkuperäinen lavastus herätettiin henkiin ja on ilahduttanut yleisöä siitä lähtien. Frederick Ashton mainitsi tunnetusti Marius Petipan 1800-luvun baletin klassismin oppituntina tunnelman ja koreografian luomisessa. Tšaikovskin hurmaava musiikki ja Oliver Messelin ylellinen satumaailma tekevät tästä todellisen helmen klassisen baletin ohjelmistoon.

Kesto: 3 t 25min  (sis. 2 väliaikaa)
Hinta: 25 € / 22 €