Bio Rexissä esitetään kevään aikana legendaarisia Midnight Movie -kulttielokuvia

17.01.2019 - 07:37
Jaa:

Kauhua! Seksiä! Kulttielokuvia! Keskiyön elokuvat valtaavat Bio Rexin! Kevään erikoisnäytöksissä nähdään kolme hyvin erilaista kulttielokuvaa, joita aika on vain parantanut: surrealistinen mestariteos Eraserhead, hapokas vaihtoehto-western El Topo ja kulttimusikaali Rocky Horror Picture Show. Tule ja näe elokuvat, jotka synnyttivät midnight movie -ilmiön.

Midnight movie ei ollut alun alkaenkaan mikään myyntikikka, vaan yleisön luoma ilmiö. Se sai alkunsa New Yorkissa ja Elgin-teatterissa, joka alkoi joulukuussa 1970 esittää meksikolaisen Alejandro Jodorowskyn psykedeelistä westerniä El Topo yönäytöksinä. Kaikkien yllätykseksi surrealistinen ja outo elokuva veti salit täyteen kaikkina päivinä viikossa monen kuukauden ajan.

Pian muutkin teatterit alkoivat järjestää keskiyön näytöksiä, ensin New Yorkissa ja sitten eri puolilla Yhdysvaltoja ja maailmaa. Erikoista ilmiössä oli, että iso osa yleisöstä saapui katsomaan saman elokuvan yhä uudestaan ja uudestaan. Kävijöiden edellytyksenä tuntui olevan vain, että elokuva tarjosi jotain, mitä ei oltu koskaan ennen nähty.

El Topon lisäksi myös kaksi muuta Korjaamo Kinon keskiyön elokuvaa ovat täysin uniikkeja tapauksia. Twin Peaks -ohjaaja David Lynchin esikoisteos Eraserhead on surrealistinen painajainen ja kuviltaan täydellinen elokuva, jota on mahdoton tyhjentävästi selittää. Elokuva esitetään ohjaajan itsensä valvomana restauraationa, joka nostaa sen häikäisevät kuvat ja uraauurtavan äänimaailman ansaitsemalleen tasolle. Tätä ei kannata elokuvateatterissa missata!

Kevään näytökset kruunaa kaikkien aikojen suurin midnight movie, kun scifi-kauhu-musikaali Rocky Horror Picture Show saapuu Bio Rexiin. Kauan odotettu äärimmäinen ilottelu kutsuu osallistumaan vertaansa vailla olevaan näytökseen, jossa yleisö on yhtä tärkeä osa elokuvaa kuin tapahtumat valkokankaalla. Olit sitten ihana transvestiitti, pälvikalju avaruusolento tai mitä tahansa siltä väliltä – vedä parhaat tamineet yllesi, wc-paperia, sanomalehti ja riisiä kainaloosi ja tule räjäyttämään tajuntasi parhaassa mahdollisessa seurassa.

Lisää:

Tilaa uutiskirjeemme!

Uutiskirjeemme tilaajana olet osa Töölö Urban Familya, joka yhdistää kulttuurista ja hyvästä elämästä nauttivat kaupunkilaiset. Toivotamme sinut tervetulleeksi ensimmäisellä kirjeellämme, josta pääset kertomaan sinua kiinnostavasta sisällöstä, sekä tutustumaan ja tilaamaan muiden perheemme toimipaikkojen uutiskirjeet. Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt rekisteriselosteemme ja annat meille luvan tallentaa tietosi järjestelmään ja lähettää sinulle tilaamaasi sisältöä. Voit koska tahansa peruuttaa tai muuttaa viestintäasetuksiasi. Lisätietoja löydät rekisteriselosteestamme.