Bio Rexissä harvinainen erikoisnäytös: Jim Jarmuschin Down by Law ja Teatteri Viiruksen musiikkiesitys Chelsea Hotel

12.10.2018 - 11:20
Jaa:

Bio Rexissä koetaan tunnelmallinen ilta elokuvan ja musiikin parissa lauantaina 20.10., kun elokuvasalissa esitetään Jim Jarmuschin lakoninen veijarielokuva Down by Law (1986), jonka jälkeen Rexin lämpiössä kuullaan suomenruotsalaisen Chelsea Hotel –trion minikonsertti. Illan kokoavana teemana on New Yorkissa sijaitseva legendaarinen Hotelli Chelsea.

Hotelli Chelsea on toiminut lukuisten taiteilijoiden kotina (mm. Nico, Tom Waits, Joni Mitchell, Leonard Cohen ja Patti Smith) vuosikymmenien ajan ja nauttii nykyisin kulttilokaation mainetta. Hotellin inspiroivasta historiasta vaikuttuneena Korjaamo Kino ja Teatteri Viirus tarjoavat Chelsea Hotel -illan, joka pitää sisällään elokuvaa ja musiikkia. Jim Jarmuschin rappioromanttisen klassikon pääosassa loistaa hotellin vanha asukki Tom Waits. Elokuvan jälkeen Bio Rexin lämpiön puolella kuullaan Teatteri Viiruksessa kantaesityksensä saanut Chelsea Hotel -minikonsertti, jossa kuullaan hotellissa majoittuneiden taiteilijoiden kappaleita ruotsinkielisinä versioina.

Down by Law: Vuonna 1986 valmistunut elokuva vakiinnutti Jim Jarmuschin aseman Yhdysvaltain indie-elokuvakentän auteurina. Elokuvan pääosissa ovat Tom Waits, John Lurie sekä Roberto Benigni. Elokuvassa toisilleen entuudestaan tuntemattomat Zack, Jack ja Bob vangitaan samanaikaisesti ja heitetään samaan selliin. Bob laatii mestarillisen pakosuunnitelman, ja lakoninen seikkailu voi alkaa. Elokuva esitetään 35 millimetrisenä filmikopiona suomenkielisillä tekstityksillä.

Chelsea Hotel on ruotsinkielinen konserttiesitys, joka koostuu tunnettujen artistien uudelleenkäännetyistä kappaleista. Lavalla nähdään lukuisista musiikki- ja teatteriesityksistä tunnetut näyttelijä-laulajat Niklas Häggblom, Emma Klingenberg ja Robert Kock. Konsertti on valloittava aikamatka 60- ja 70-lukujen New Yorkiin ja sen kuuluisimpaan taideyhteisöön, Chelsea Hoteliin. Eri artistien kappaleet käyvät dialogia keskenään muodostaen kirkkaan kiehtovan kuvan maailmaa mullistaneesta aikakaudesta.

Konserttiesitys tulee tavoittelemaan tunnettujen laulujen sielua ja tunnelmaa, mutta tulkinnat ovat vapaita sovituksia alkuperäisistä. Kolme muusikkoa tulkitsevat laulut omannäköisikseen käyttäen laajaa valikoimaa eri instrumentteja. Esitykseen valikoituneiden kappaleiden lyriikat ovat symbolisesti ladattuja ja laulut värisyttävän tunnerikkaita. Laulunsanojen käännöksissä työryhmä pyrkii säilyttämään alkuperäisten vivahteiden ja viittausten kirjon, mutta ruotsin kieli tuo tulkintaan lumoavan erikoisvivahteensa.

Down by Law & Chelsea Hotel
La 20.10.2018 klo 20.00
Bio Rex, Lasipalatsi
Varaa liput

Lisää:

Tilaa uutiskirjeemme!

Uutiskirjeemme tilaajana olet osa Töölö Urban Familya, joka yhdistää kulttuurista ja hyvästä elämästä nauttivat kaupunkilaiset. Toivotamme sinut tervetulleeksi ensimmäisellä kirjeellämme, josta pääset kertomaan sinua kiinnostavasta sisällöstä, sekä tutustumaan ja tilaamaan muiden perheemme toimipaikkojen uutiskirjeet. Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt rekisteriselosteemme ja annat meille luvan tallentaa tietosi järjestelmään ja lähettää sinulle tilaamaasi sisältöä. Voit koska tahansa peruuttaa tai muuttaa viestintäasetuksiasi. Lisätietoja löydät rekisteriselosteestamme.