BPM (beats per minute)
2h 23min
11,00 €
Seksuaalinen sisältö Ahdistusta aiheuttava sisältö
 

Ennätykselliset 13 César-ehdokkuutta kotimaassaan Ranskassa saanut BPM (beats per minute) on Robin Campillon henkeäsalpaava ohjaustyö, joka voitti Cannesin elokuvajuhlien Grand Prix -palkinnon. Juryn johtaja Pedro Almodóvar kuvaili tuntemuksiaan palkintojenjaon jälkeen: "Mahdotonta rakastaa elokuvaa enemmän kuin tätä."

Vuoden parhaiden elokuvien listoille noussut BPM (beats per minute) on 90-luvun Pariisiin sijoittuva äärimmäisen humaani kuvaus ACT UP -liikkeestä, joka vastusti lääketeollisuuden välinpitämättömyyttä ja Ranskan valtion kyvyttömyyttä toimia AIDS-kriisin hillitsemiseksi. Elokuva on kunnianosoitus aktivisteille, jotka taistelivat tietoisuuden lisäämisen, kunnioituksen ja ystäviensä hengen puolesta, kieltäytyen viimeiseen asti luovuttamasta. Sen keskiössä on riipaiseva rakkaustarina kahden aktivistin, Nathanin ja Seanin, välillä.

Festivaalivoittoja kaikkialla maailmassa kerännyt, toivoa, iloa ja energiaa tulviva elokuvahelmi on elintärkeä kannanotto, joka on täynnä juuri sitä, mitä nimi lupaa: sykettä. Ranskan Oscar-ehdokkaana ollut visuaalisesti häikäisevä draama lukeutuu niihin elokuviin, jotka muistat aina – ja tunnet luissa ja ytimissä asti.



13 CÉSARIN EHDOKAS
CANNESIN ELOKUVAJUHLIEN GRAND PRIX -VOITTAJA
RANSKAN OSCAR-EHDOKAS


5/5
"TÄYNNÄ ELOKUVALLISTA ELÄMÄÄ"
The Guardian

5/5
"MESTARITEOS"
Kulturnytt

5/5
"VUODEN PARAS ELOKUVA"
Reeling Reviews

5/5
"OODI ELÄMÄLLE JA RAKKAUDELLE"
The List


Kieli: ranska / Tekstitys: suomi & ruotsi

|
 
 
&nsbp;

Tulossa

 
 
Sijainti: Korjaamo Kino / Elokuvat / Arkisto /

Movie trailers provided by Filmtrailer.com