Naapurirakkautta: Heartstone
2h 9min
9,00 €
 
Hjartasteinn
 

Syrjäisen kalastajakylän tunkkainen yhteisö ei ole vahvin kannattelemaan seksuaalisuuttaan hapuilevien varhaisteinien itsetuntoa.

Parhaat kaverukset Thor ja Kristján tappavat aikaa poikajoukossa nahistellen, yhdessä kalastaen ja uima-altaassa lilluen. Kesä etenee hitaasti. Kun Thorin ja Betan välillä alkaa kipinöidä, ja Hannakin kiinnostuu Kristjánista, ei sopeutuminen tyttöjen, paikkakunnan kovisten tai perheenkään keskuuteen suju mutkattomasti. Thor kompuroi täyttääkseen mielikuvansa maskuliinisuudesta. Sen sijaan Kristján ei tiedä miten päin olla, kun on rakastumassa parhaaseen ystäväänsä.

Guðmundur Arnar Guðmundssonin esikoisohjaus Heartstone jatkaa islantilaisen elokuvan voittokulkua kuvauksena kahden teinipojan erilaisista kasvukivuista ympäristössä, jossa kaikki ovat hieman hukassa. Thorin ja Kristjánin rooleissa nähtävät Baldur Einarsson ja Blær Hinriksson tekevät hienoa työtä tulkitessaan päähenkilöiden tunnemyrskyjä luontevan herkästi. Sulkeutuneeseen kyläyhteisöön ja maaseudun jylhiin maisemiin sijoittuvana kasvukertomuksena Heartstone on etäistä sukua Guðmundssonin maanmiehen Rúnar Rúnarssonin elokuvalle Sparrows (R&A 2016).

Suvi Nousiainen

Kieli: islanti
Tekstitys: englanti

Näytös on osa R&A-kiertuetta

|
 
 
&nsbp;

Tulossa

 
 
Sijainti: Korjaamo Kino / Elokuvat /

Movie trailers provided by Filmtrailer.com