Sideways-etkot: Control
1h 57min
9,00 €
 
Control
 

Control on rock-valokuvaaja ja video-ohjaaja Anton Corbinin elokuva legendaarisesta Joy Division -yhtyeen laulusolistista Ian Curtisista, joka päätyi itsemurhaan juuri Joy Divisionin Amerikan kiertueen aattona, vain 23-vuotiaana. Yhtye oli menestyksen kynnyksellä ja paineet kasvoivat Curtisin elämässä: paheneva epilepsia, julkisuuden ja musiikkiteollisuuden vaatimukset sekä isyyden, umpikujaan ajautuneen avioliiton ja uuden rakastetun aiheuttamat ristiriidat. Control kertoo Ian Curtisin tarinan komein mustavalkoisin kuvin. 
Sam Riley on karismaattinen löytö pääosaan. Hän ilmentää Ian Curtisin lavakarismaa hämmentävän aidosti. Näyttelijät esittävät Joy Divisionin kappaleet kokonaan itse ja tuloksena on aidoimpia rock-tulkintoja mitä fiktioelokuvissa on nähty. Aina loistava Samantha Morton tekee vakuuttavan roolin Curtisin vaimona, samoin bändin managerina nähtävä Toby Kebbell, jonka huumori estää elokuvaa vaipumasta liialliseen synkistelyyn. 
Controlin tekee poikkeukselliseksi tapa, jolla Corbijn kuvaa bändin kiertue-elämän ääripäitä, huippuja ja tylsyyttä. Arkinen muotoutuu kuin huomaamatta runolliseksi ilmaisuksi. Harvinaisella herkkyydellä Corbijn käsittelee Curtisin itsemurhan, kieltäytyen yhdistämästä siihen mitään gloriaa ja näyttäen sen vain henkilökohtaisena tragediana. 

Elokuva on osa Korjaamo Kinon Sideways-etkot-sarjaa. Kaikki sarjan näytökset ovat anniskeluvapaita K18-näytöksiä. 

 

|
 
 
&nsbp;

Tulossa

 
 
Sijainti: Korjaamo Kino / Elokuvat / Arkisto /

Movie trailers provided by Filmtrailer.com