Sodankylä Bio Rexissä: Yhdestoista vuosi...
0h 52min
13,00 €
 
Sodankylä Bio Rexissä: Yhdestoista vuosi -kinokonsertti
 

Keskikesän aurinko paistaa jo toukokuussa: Helsinkiä hemmotellaan harvinaisella herkulla, kun Sodankylän elokuvajuhlat tuovat kaupunkiin festivaalin tunnusomaisen ohjelmanumeron – säestetyn mykkäelokuvanäytöksen! Perjantaina 18.5. Lasipalatsin Bio Rexissä nähdään Dziga Vertovin neovostososialismin merkkiteos Yhdestoista vuosi (1928). 

Elokuvan säestää maailmaa kiertänyt ja Sodankylän elokuvajuhlien Ison teltan useasti valloittanut Cleaning Women. Kinokonsertti on myös ensimmäinen mahdollisuus kokea remontista valmistunut Bio Rex -elokuvateatteri!

Peter von Bagh kuvasi Vertovin elokuvaa näin: “Dziga Vertovin Yhdestoista vuosi on monien laajojen aihelmien tiheä orkestrointi, jossa tiedottavat ja lyyriset ainekset vuorottelevat vaivattomasti. (...) Yhdestoista vuosi on ohjaajansa häikäisevä tallennus arjen monilta alueilta, luonnon kesyttämisen ja yhteiskuntatunteen visuaalinen orkestraatio, jossa kauneuden ristiriidat ja monimuotoisuudet tuodaan esiin unohtumattomalla tavalla.” Elokuva nähdään 35-millimetrisenä filmikopiona.

Cleaning Women on niittänyt mainetta kokeellisella musiikillaan ja muun muassa siivousvälineistä valmistetuilla soittimillaan jo kahden vuosikymmenen ajan! Kulttibändi on ansioitunut rock-lavojen lisäksi mykkäelokuvien säestäjänä, joka on puhaltanut klassikkoelokuviin uutta energiaa niin Sodankylässä, Tromsøssa kuin Mexico Cityssäkin.

Esitys on juhlallinen alkusoitto 13.–17.6. järjestettäville Sodankylän elokuvajuhlille sekä Bio Rexin toukokuun sneak peek -viikonlopuille.

Liput: 13 €, myynnissä 26.4. alkaen osoitteessa https://korjaamokino.fi/

|
 
 
&nsbp;

Tulossa

 
 
Sijainti: Korjaamo Kino / Elokuvat / Arkisto /

Movie trailers provided by Filmtrailer.com